Er Te Sunt

Når uværet herjer, regne høljer eller vinterkulden setter inn er det få ting som er kjekkere enn å sitte innendørs og hygge seg med en kopp varm drikke. Få ting kan matche smaken og kosen en kopp te byr på, og det er bare en av mange grunner til hvorfor du burde sette på kjelen og trekke deg en god kopp. SOL har samlet fem helsemessige fordeler ved å drikke te: Lavere kolesterol En studie publisert i American Journal of Clinical Nutrition forteller om en undersøkelse der 1136 mennesker gikk gjennom 14 forskjellige tester for å teste hvilken effekt grønn te hadde på kolesterolet. Resultatet viste at grønn te bidro til å senke nivået av "det dårlige" LDL-kolesterolet i kroppen. Sterkere benbygning En undersøkelse gjort i Cambridge i England peker mot at te kan bidra til å styrke benbygningen hos kvinner, og kan være med på å beskytte mot ostoporose, skriver WebMD. Mer enn 1200 kvinner i alderen 65 til 75 år deltok i undersøkelsen. Blant de deltagende var det omtrent 1100 te-drikkere, og de hadde alle bedre beintettheten enn de som oppga at de drakk kaffe.

Er te sunt en

Grønn te drikkes særlig i Kina og Japan, men blir mer og mer populært også i vestlige land. Denne teen har en mild og gressaktig smak, men variasjonen er stor. Svart te får man ved å la bladene tørke, knuse dem og la dem gjære i noen timer, slik at det skjer kjemiske forandringer i bladene. Med gjæring menes oksidering, hvor bladene også får sin svarte farge. Til slutt blir de tørket på nytt og sortert. Sort te er den mest populære typen i Europa og på det amerikanske kontinentet. Oolong te er noe midt imellom sort og grønn te. Den fremstilles som sort te, men har kortere gjæring. Enkelte vil kanskje si at det finnes en tredje variant, nemlig urtete eller fruktte, men disse lages ikke av teblader og er dermed heller ikke te, men urtedrikker eller fruktdrikker. Koffein Te inneholder rundt fem prosent koffein (mindre enn halvparten så mye som i kaffe), som er stimulerende, og rundt 15 prosent garvestoffer, som virker sammentrekkende. Te fra forskjellige områder smaker forskjellig. Verdens teprodusenter blander og selger forskjellige tesorter.

Dersom du virkelig har høyt blodtrykk må det nok sterkere midler til, for teen vil bare senke blodtrykket litt. Et sunnere kosthold med mindre fett og salt, og mer mosjon må til for å få virkelig effekt på blodtrykket. Men det er altså ikke dumt å drikke svart te i tillegg. 7. Hjelper deg å holde vekta Dette er vel nesten den hyggeligste bieffekten av å drikke te. Grønn te bremser nemlig opptaket av fett fra maten. Faktisk er det snakk om en reduksjon på opptil 30 prosent. Det skal sies at disse resultatene kom med studier på mus, men andre studier har vist at personer som drikker grønn te jevnlig legger på seg saktere enn andre. Og - som om dette ikke var nok, så har studier også vist at te kan være bra for tennene. Sjekk ut hvorfor her! LES OGSÅ: Har du prøvd tulsi-te? Denne saken har tidligere vært publisert på, men er hentet frem igjen til glede for nye lesere! DEILIG HØSTDRIKK: Te er ikke bare godt og varmende, det er veldig sunt også! Foto: laszlolorik - Fotolia Vis mer

Derfor bør du drikke te | Tara.no

– Det finnes mange spennende teer med både frukt- og kryddersmak hvis du vil ha noe annet enn den tradisjonelle te-smaken. Drikk den gjerne med suketter hvis du har behov for å søte den litt, sier Tine Sundfør. 2) Mindre koffein enn i kaffe Mengden koffein i kaffe og te avhenger mye av hvordan den brygges og trekkes. Som en tommelfingerregel kan man si at svart te inneholder omtrent halvparten så mye koffein som kaffe. Grønn te inneholder også koffein, men ettersom grønn te skal trekkes i færre minutter enn sort te så vil en kopp med grønn te inneholde mindre koffein. Te er dermed et godt alternativ til kaffe både når du skal servere gjester og selv vil kose deg med noe med mindre koffein på kveldstid. 3) Bedre for tennene Tennene dine vil sette pris på om du velger te fremfor sukkerholdig drikke når du skal kose deg, og det er også helt i orden å søte den med suketter. – Ved å velge sukkerfri te fremfor saft og brus med sukker, reduserer du risikoen for hull i tennene, sier Sundfør. Det er et råd som også anbefales av Den norske tannpleierforening.

  1. Er te sunt en
  2. Hvordan registrere navn på nyfødt
  3. Er te sunt online
  4. Er te sunt song

Te: Syv grunner til å drikke te - KK

Te er - uansett type - en vinnerdrikk! Den har masse aroma og inneholder stort sett ingen kalorier. Te har et høyt innhold av mineraler og antioksidanter, som beskytter mot de frie radikalene i kroppen. De frie radikalene kan ellers føre til alvorlige sykdommer som kreft. Noen forsøk tyder til og med på at antioksidantene i te er mer effektive enn de som finnes i C- og E-vitamin, mens andre undersøkelser viser at to kopper te om dagen er nok til å gi deg et verdifullt tilskudd av antioksidanter.

Det sies at te kan forebygge sykdom, men det trengs fortsatt mer forskning før man kan trekke sikre konklusjoner. Uansett er det mange gode grunner til å drikke te. Publisert 09. november 2018 Te er en svært populær drikk, og flere studier antyder også at te kan kurere og forebygge en del sykdommer. Men stemmer det? – De siste tiårene er det gjort flere studier på te og helseeffekter. Hypotesen går hovedsakelig ut på at te på grunn av sitt høye innhold av antioksidanter, skal kunne beskytte cellene mot celleskade, minske betennelse og styrke immunforsvaret. Resultatene er imidlertid fortsatt sprikende her, sier klinisk ernæringsfysiolog Tine Sundfør. Hun forteller at det foreligger flest dyrestudier på området, og at det ut fra dagens forskning er umulig å si om et normalt inntak av te kan bidra til å minske sykdom. Det at forskningen ikke kan gi et sikkert svar, betyr likevel ikke at te ikke er en bra drikk. Det finnes mange gode grunner til å velge te. Her har du fem av dem: 1) Sukkerfri kos Veldig mange syns det er godt med litt ekstra kos på kvelden, og hvis du vil unngå søtsaker, kan te være en god erstatning.

Er te sunt 2017

Etter vann er te verdens mest utbredte drikk - og sunt er det også. All ekte te kommer fra den samme planten - det er dyrkingen, plukkingen og foredlingen som gir oss de forskjellige smakene og fargene. Te er en drikk fremstilt av tørkede blader fra tebusken, Camellia sinensis. Dette er en stor busk som er i nær slekt med kameliabusken. Bladene er flerårige, blomstrene er hvite, og frukten er en kapsel med store frø. Busken vokser vilt i Sørøst-Asia, flere steder i Kina og Japan, men har i flere årtusener blitt dyrket for bladenes skyld. Dette er en av Asias viktigste nytteplanter. Kinesisk keiser Legenden forteller om en kinesisk keiser som satt ved bålet sitt for 5 000 år siden, da det drysset noen blader ned i en krukke med kokende vann som han hadde stående over ilden. Det luktet deilig, og keiseren måtte smake. Ikke bare var det godt - keiseren følte seg også kvikkere, og erklærte at planten hadde medisinske krefter. Etter denne oppdagelsen har teen hatt en viktig rolle i historien.