Bastø Fosen Moss Horten

Hybridferje settes inn i Norges travleste ferjesamband HORTEN (NRK): – På 2020-tallet vil dette være ren standard de fleste steder, sier klima- og miljøministeren. Av Freddy Samson Fagerheim og Anette Stensholt Dropper gigantbru over Oslofjorden Brua som skulle erstatte Norges mest trafikkerte fergesamband, mellom Moss og Horten, er lagt til side av Samferdselsdepartementet. Nå jubler lokalbefolkningen. Av Lars Håkon Pedersen Tre ansatte fikk beinbrudd i samme øvelse En evakueringsøvelse på fergen Bastø III endte med at tre av de ansatte ble sykemeldt med beinbrudd. Av Sebastian Nordli Innstilte ferger og stengt tunnel gir kø-kaos To av fergene på strekningen Horten-Moss er ute av drift på grunn av tekniske problemer, samtidig som Oslofjordtunnelen er stengt. Av Sebastian Nordli, Birger Kjølberg og Werner Winlund Elbilister fortviler etter prishopp Markant prishopp på fergesambandet Horten–Moss fører til at elbilister vurderer å droppe ferge og heller kjøre Oslofjordtunnelen, som er gratis.

Bastø fosen moss hortensias

Rederiet Bastø Fosen vil ha omkamp om tap av en fergestrekning mellom Norge og Sverige etter en EU-dom. 1 min Publisert: 27. 12. 19 — 19. 46 Oppdatert: 5 måneder siden Bastø Fosen går til erstatningssøksmål mot staten i en tidligere fergefeide. Denne gang mener rederiet at de norske foreldelsesreglene er i strid med EØS-retten. Rederiet krevde i to rettssaker i 2001 og 2014 til sammen nær én milliard kroner av staten og Color Line etter å ha blitt nektet å gi anbud på fergestrekningen mellom Sandefjord og Strömstad, men fikk ikke tilkjent en eneste krone. I rederiets krav mot Color Line på rundt 720 millioner kroner, mente domstolene at saken var foreldet, noe også Høyesteretts ankeutvalg fastslo. Nå mener Bastø Fosen, som eies av transportkonsernet Torghatten, at saken kan behandles helt på nytt og har varslet erstatningssøksmål mot staten ved Justisdepartementet. «Kort sagt gjelder spørsmålet om de norske foreldelsesreglene er i strid med EØS-retten. Dette relaterer seg til et krav som Bastø Fosen tidligere har fremsatt, men tapte på foreldelse, » skriver administrerende direktør Øyvind Lund i Bastø Fosen i en epost.

Tilsynsorganet Esa tok fatt i saken og ga Color Line i 2011 en bot på 18, 8 millioner euro for å ha misbrukt sin posisjon i Strömstad havn. Color Line godtok boten og betalte rundt 145 millioner kroner i henhold til daværende valutakurs. Erstatningssøksmålet Bastø Fosen har stilt mot staten skal behandles i Oslo tingrett i slutten av april i år 2020. (Vilkår) Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

  1. Hva er uføre på engelsk
  2. Sende pakke til utlandet
  3. Yale kodelås ytterdør
  4. Hvor mye koster eu kontroll
  5. Kor oslo voksne mennesker
  6. Julie Bergan - - Jeg har aldri vært forelsket før nå - Se og Hør
  7. Bastø Fosen krever over 700 millioner av staten | DN
  8. Tabletter mot søtsug 1
  9. Hummus oppskrift
  10. Hva spiser tigeren

Av Freddy Samson Fagerheim Kaia er ikke tilpasset de nye fergene Bastø Fosen setter nå inn tre nye, større ferger i sambandet Moss-Horten, men Statens vegvesen har ikke klart å bygge ramper som er tilpasset de nye fergene. Av Sebastian Nordli og Lars Håkon Pedersen Se den nye Bastø-fergen HORTEN (NRK): Settes i trafikk neste år. Av Vegard Lilleås og Anette Stensholt – Situasjonen er uholdbar Stortingspolitiker Ingjerd Schou (H) mener situasjonen med innstilte ferger mellom Moss og Horten er uholdbar. Hun vil at myndighetene skal se om alle betingelser blir innfridd i kontrakten med Bastø Fosen. Av Sara Vilde Solås – Bastø Fosen må få krav om å sette inn reserveferge Ordfører Tage Pettersen (H) i Moss sier at situasjonen er uholdbar når den største av de fem Bastøfergene er tatt ut av drift. – Tålmodigheten er brukt opp. Av Sebastian Nordli

«Avviser kravet» Etter det Dagens Næringsliv forstår, er det en EU-dom fra mars 2019 som har gitt Bastø Fosen «blod på tann». Artikkelen fortsetter under annonsen Sakens kjerne er hvordan foreldelsesfristen skal beregnes. Rederiet ventet med å gå til erstatningssøksmål til konkurransemyndighetene hadde ferdigbehandlet saken mot Color Line som fikk store gebyrer for å ha brutt konkurranseloven ved å forhindre anbud på fergestrekningen mellom Sandefjord og Strömstad. Men de norske domstolene praktiserte foreldelsesfristen på ordinært vis og mente Bastø Fosen måtte ha fremmet kravet lenge før. Etter en EU-dom mellom Cogeco Communications Inc og Sport tv Portugal SA tolker Bastø Fosen EØS-retten slik at foreldelsesfristen på tre år for rett til erstatning utenfor kontraktforhold ikke kan begynne å løpe så tidlig. Dermed er det duket for en ny rettsrunde i fergestriden. Denne gangen går Bastø Fosen til erstatningssøksmål mot staten ved Justisdepartementet og vil etter det DN forstår kreve å få tilkjent det samme beløpet rederiet krevde mot Color Line i forrige runde på rundt 720 millioner kroner.