Periodisk Faste Ned I Vekt

Kosten bør bestå av ren og næringstett mat. Ta gjerne kontakt med oss i Fedon Helse hvis du ønsker hjelp til å sette opp et optimalt kosthold for periodisk faste. Vi hjelper deg i gang! Skrevet av: Anna Ingwardo, Ernæringsfysiolog hos Fedon Helse Referanser (klikk for å lese om studiene): ScienceDirect Journal of Translational Medicine Prøv veiledet periodisk faste Du kan selvfølgelig prøve periodisk faste på egen hånd – men du har mye større mulighet for å nå dine helsemål på en trygg og effektiv måte hvis du lar oss hjelpe deg!

Periodisk faste ned i vekt list

Tro ikke at periodisk faste er magi. Å være uten å spise i en periode gjør stoffskiftet mer allsidig og kroppen din reagerer ved å tilpasse seg positivt, men å spise er fremdeles essensielt og å spise godt er ikke et alternativ. I Vitónica Vitenskapen bak den virkelige matbevegelsen, støttes den av studier eller er det bare en kjepphest? Ved langvarig faste blir det enda mer Det er viktig at vi i fôringsperioden tilfører essensielle fettsyrer som de som avokado, oliven, oljer eller frø gir oss, foruten protein, Husk at når vi bare lager et måltid om dagen, for eksempel, bør dette gi oss alt som er essensielt for kroppen vår, så det må være et måltid som er rikt på vitaminer og mineraler. også når det gjelder kalorier og makronæringsstoffer må vi gjøre det samme som med noe vekttap. Vi må spise færre kalorier enn vi forbrenner, og det er også viktig å øke proteininntaket og nå et område mellom 1, 5 og 2 gram per kilo kroppsvekt slik vi ser i studiene. Dette forutsatt at målet vårt er å gå ned i vekt siden vi virkelig intermitterende faste kan også brukes til å øke vekt og muskelmasse Selv om det dessverre kompliserer prosessen ytterligere og kanskje, hvis dette er målet ditt, vil jeg ikke anbefale det så mye.

Deretter lager du det første måltidet på 2 eller 3, avhengig av når du spiser middag. Hvis du er en person som er vant til å spise frokost, vil du legge merke til det, men likevel, etter den andre dagen vil ikke kroppen din be om mat før lunsj. Selv om dette ikke er den eneste måten. Det er virkelig vi som må ta beslutningen om når vi skal gjøre de 16 timene med faste, og vi kunne også gjort det ved å hoppe over middag, for eksempel. Andre typer periodisk faste Med den 16 timers faste kan vi gå ned i vekt som vi ser i denne studien, men det er andre lengre faste som også gir oss fordeler med fordelen at vi kan gjøre dem sjeldnere: Intermittent faste 20/4: Dette er for å slutte å spise i 20 timer om dagen og bare legge igjen fire timer mat om dagen. I løpet av disse fire timene kan vi for eksempel lage to eller tre måltider, og selv om vi vanligvis står fritt til å spise hva som helst, er det viktig at vi går til sunn mat slik vi kan se i neste punkt. 24 timer raskt: Dette består av å spise en dag ja og en annen nei, eller vi kan ganske enkelt gjøre en eller to dager i uken med full faste.

Periodisk faste ned i vekt free

Forfatteren bak dietten, David Zinczencko, anbefaler at du maks drikker to gjenstander i uka og at du i hvert av måltidene du spiser får en såkalt fettbuster og en såkalt helsebooster. Åtte sunne matvarer i periodisk faste Alle dagens måltider skal inneholde både en helsebooster og en fettbuster. Sjekk hva det kan være: Fettbusters 1. Magert kjøtt, fjærkre, fisk og egg (fete kjøttstykker, pølser og bacon teller ikke) Magert kjøtt som kalkun og kylling, fet fisk som laks, makrell og sild og egg metter godt i forhold til kaloriinnholdet. Dermed unngår du sult og usunne fristelser. Samtidig bidrar proteinen til å bevare muskelmassen mens du går ned i vekt, noe som igjen betyr høyere hvileforbrenning 2. Nøtter (saltede og ristede teller ikke) Nøtter er sunne og mettende og fyller deg med både sunne fettsyrer, proteiner, fordøyelsesfremmende kostfiber og et hav av mineraler og vitaminer. 3. Fettfattige melkeprodukter Melkeprodukter uten sukker og med en fettprosent på maks 3, 5% fyller deg med protein og kalsium.

 • Periodisk faste ned i vekt free
 • Post i butikk stavanger
 • Periodisk Faste for nybegynnere - Alt du trenger å vite
 • Kristin slørdahl kari sofie tellefsen brown
 • Periodisk faste ned i vekt o
 • Eksperter advarer mot trend-diett – NRK Norge – Oversikt over nyheter fra ulike deler av landet
 • Periodisk faste ned i vekt file
 • Periodisk faste resultater | Spurt.no
 • Ett av merkene er et ordentlig (g)ull-undertøy
 • Pynt til advent - Kuben Senter Hønefoss
 • Derfor virker periodisk faste | Iform.nu
 • Johannes om Johannes: – Han har giv og glød til å bli best

Hvis du følger kuren fordi du vil ned i vekt, er det ikke lurt å gi blanke de åtte timene du kan spise. Hold deg noenlunde til det du vanligvis ville spist i løpet av de åtte timene, ellers vil du trolig ikke få ønsket effekt. For å få best mulig resultat på vekta, kan det også være lurt å leke litt med spisevinduet. Det vil si at du ikke alltid dropper frokosten, men også noen ganger dropper et av de store hovedmåltidene som for eksempel middagen. Er det farlig å faste? Nei! Faste har blitt brukt i hundrevis av år og er en fast, tilbakevendende tradisjon i flere religioner. Går vi helt tilbake til steinalderen, har det trolig vært helt normalt med lengre perioder uten mat. Og det er ikke noe problem for kroppen å håndtere en fasteperiode, så lenge du ellers er sunn og frisk. Har du problemer med blodsukkeret eller er syk, gravid eller underernært, så bør du imidletid ikke kaste deg over 16:8-dietten uten å ha snakket med legen først. Er periodisk faste sunt? Metoden med å faste i bestemte perioder er testet på mange forskjellige slags dyr.

Hvis 12-20 eller 6-14 passer bedre inn i døgnrytmen din, så velger du det. Det viktigste er at du holder deg helt unna mat og unngår å innta kaloriholdige drikkevarer i 16 av døgnets 24 timer. LES OGSÅ: 5:2-dietten – gå ned i vekt med to fastedager i uka Virker periodisk faste? Ja, periodisk faste kan være ganske effektivt hvis du vil gå ned noen kilo. Du unngår nemlig automatisk noen av de kaloriene du ellers ville spist i det tidsrommet du skal faste. Det kan hende du kommer til å kompensere ved å innta litt flere kalorier til de øvrige måltidene, men faste har en appetittdempende effekt som gjør at de fleste av oss totalt sett inntar færre kalorier enn vi ville gjort hvis vi hadde spist det vi ønsket hele døgnet. Hvor mye kan jeg forvente å gå ned med periodisk faste? Hvor mye du går ned ved å faste i perioder, er helt individuelt. For det første så avhenger det av utgangsvekta og så er det selvsagt avhengig av hvor mye du er i bevegelse og hva du velger å spise de åtte timene da du kan spise.